Wie ben ik

Danielle_van_Baaren

Mijn naam is Daniëlle van Baaren. Ik ben geboren in het jaar 1970. Ik ben graag met stof bezig. Dit zowel achter de naaimachine, als handmatig. Dat is de reden dat ik van deze hobby mijn werk heb gemaakt.

Mijn interesse voor naaien, werd gewekt door mijn oma. Op mijn zesde zag ik hoe zij een jurkje en een hoedje breide voor mijn lievelingspop. Dat liet veel indruk achter, want ik wilde direct in de leer bij haar. Geduldig leerde zij mij de kneepjes van het vak. Als ik bij haar logeerde, hielp ze mij met borduren, breien en naaien. Al gauw bleek dat ik het liefst tijd achter de naaimachine doorbracht. De eerste keer dat ik poppenkleertjes maakte, deed mijn oma de moeilijkste handelingen. Toegegeven: zij deed bijna alles.

Vanaf die eerste kennismaking heeft het naaiwerk mij nooit meer losgelaten. Ik ben gek op alles wat met stof te maken heeft. Na de inspirerende hulp van mijn oma, besloot ik op mijn achttiende naailes te nemen. Vervolgens startte ik een naaiclubje. Wij komen na vijfentwintig jaar nog steeds wekelijks bijeen om elkaar nieuwe technieken aan te leren en vooral om bezig te zijn met hetgeen waar ik blij van word. Creatief bezig zijn geeft mij energie. Het is mooi om te zien hoe een idee uitbloeit tot een werkelijk product. Ik vind het ook een uitdaging om steeds nieuwe technieken te leren en andere oplossingen te bedenken.

Na bijna vijfentwintig jaar een kinderdagverblijf gerund te hebben, heb ik de zaak gesloten. Ik heb werken met kinderen altijd als zeer plezierig ervaren. Ik kon mijn creativiteit kwijt door met de kinderen veel te knutselen. Bij een kinderdagverblijf komt natuurlijk meer kijken, waardoor er niet alleen tijd is om te knutselen. Made by Daantje biedt daarom voor mij de mogelijkheid om werkelijk bezig te zijn met mijn passies: producten van stof maken en lesgeven.

Door deze passies te combineren, ben ik uitgekomen op drie soorten kinderactiviteiten: de ‘Kids Naaiclub’, de ‘Creatief Club Kids’ en het ‘Kinderpartijtje’. Meer informatie vindt u op mijn site. Daarnaast kunnen ook volwassenen lessen bij mij volgen.

Naast de lessen, bied ik ook eigengemaakte producten van Made by Daantje aan. Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering. Ik kom bij u langs voor adviezen en ik maak de producten volledig naar uw wens. Werkelijk alles is mogelijk. Ik maak onder andere kleding, babyaccessoires,  gordijnen, kussens, verjaardagsvlaggen en alle wensen met stof die u zelf nog heeft. Ook voor reparaties of voor het verstellen van uw kleding, kunt u bij mij terecht.

Kijk gerust eens rond op mijn site en laat u inspireren door de foto’s. Hopelijk kan ik u binnenkort blij maken met een van de mooie producten van Made by Daantje.

Graag tot ziens!